Padoms

Amerikas melno pēdu sesku un dzīvesvietas apraksts

Amerikas melno pēdu sesku un dzīvesvietas apraksts


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Caunu dzimtas Putorius apakšdzimtā ietilpst 3 sugas. Apsveriet amerikāņu sesku aprakstu un īpašības, kam ir cits nosaukums - melnkājains. Kur dzīvo dzīvnieki un cik ilgi viņi dzīvo, ko ēd. Apsveriet dzīvesveidu un reprodukciju dabā, to, kā viņi medī un kas ir viņu ienaidnieki. Kā arī šīs retās sugas aizsardzības un saglabāšanas jautājumi.

Amerikas melno pēdu sesku apraksts

Amerikāņu melnkāju sesku sugai ir raksturīgas fiziskas iezīmes. Ķermeņa garums - apmēram 45 cm, aste - 15 cm gara, pūkaina. Dzīvnieka svars ir 0,65-1,4 kg, sievietes ir nedaudz mazākas par tēviņiem. Tāpat kā visiem zebiekstiem, arī melnkājainajam seskam ir tupēts, iegarens ķermenis ar īsām kājām. Maza galva ar noapaļotām ausīm. Gara pūkaina aste.

Melnkājaino sesku ķermenis ir iegarens, elastīgs, īsu kāju dēļ ļoti tupīgs. Neskatoties uz īso garumu, dzīvnieka kājas ir spēcīgas un spēcīgas. Plēsējs var ne tikai ātri skriet, bet arī kāpt, peldēt un rakt bedres.

Apmatojums pamatnē ir gaišs, galos tumšāks. Kopējā krāsa ir dzeltenīgi brūna. Šim seskam astes, kāju un purnas gals ir melns. Krāsošana palīdz dzīvniekiem maskēties. Plēsēju kažokāda ir mīksta un blīva, spīdīga, sastāv no nojumēm un dūnām. Kažokādas tiek uzskatītas par vērtīgām. Astes tuvumā ir īpaši dziedzeri, kas izdala īpašu noslēpumu ar asu spēcīgu smaku. Viņa dzīvnieki tiek izmantoti ienaidnieku aizbaidīšanai.

Mūžs

Dabā amerikāņu sugas seski dzīvo 3-5 gadus, bet viņi var agrāk nomirt no slimībām vai nelabvēlīgiem dzīves apstākļiem. Turot mājās, kur šādas briesmas nav, un tiek nodrošināta ārstēšana, dzīvnieki var dzīvot ilgāk: līdz 10 un vairāk gadiem.

Kur viņi dzīvo?

Melnkājaino sesku dzimtene un dzīvesvieta ir Ziemeļamerika. Viņi dzīvo prērijās uz austrumiem no klinšu kalniem - Montānā, Arizonā, Kolorādo, Dienviddakotā, Vaiomingā, Jūtā un Meksikas Čiufua štatā. Kopumā sugas aizņemtā teritorija ir maza, tāpēc arī populācija nevar lepoties ar lielu skaitu.

Dzīvesveids un diēta

Seski parasti dzīvo vieni, tēviņi un sievietes satiekas tikai pēcnācēju audzināšanai. Dzīvnieki ir aktīvi naktīs, šajā dienas laikā viņi dodas medībās. Seski visaktīvāk darbojas vasaras beigās un agrā rudenī, līdz šim gada periodam jaunie aug un kļūst patstāvīgi. Gada sezona sugas aktivitāti īpaši neietekmē, bet ziemā seski, ja laika apstākļi ir nelabvēlīgi, spēj nedēļu uzturēties urbumos.

Dzīvnieki medī viņu teritorijā, mātītēm ir mazāka medību platība nekā tēviņiem. Viena dzīvnieka medību vietas ir plašas un vidēji pēc zoologu aplēsēm aizņem 60 hektārus. Tēviņa teritorija var daļēji pārklāties ar sieviešu teritorijām.

Amerikāņu seski pārtiek no prēriju suņiem - grauzējiem no vāveru dzimtas, kas izskatās pēc goferiem. Vienai plēsēju ģimenei gadā ir nepieciešami vismaz 250 grauzēji. Seski barojas ne tikai ar prēriju suņiem, bet arī dzīvo savās urbās. Papildus suņiem plēsēju uzturā ir peles, truši, mazi putni un lieli kukaiņi, taču to īpatsvars ir aptuveni 10%. Seski slikti sagremo augu pārtiku, tāpēc tie nav iekļauti viņu uzturā.

Ekspertu viedoklis

Zarechny Maxim Valerievich

Agronoms ar 12 gadu pieredzi. Mūsu labākais vasarnīcu eksperts.

Melnkājainie seski nedzer ūdeni, nepieciešamību pēc šķidruma apmierina gaļas un dzīvnieku iekšu patēriņš. Tas ir pietiekami viņu dzīvei.

Pavairošana

Sieviešu melnkāju sesku mātītes ir gatavas audzēšanai viena gada vecumā. Dzīvnieku vairošanās sezona ir pavasara vidū: martā un aprīlī. Grūtniecība ilgst 35-45 dienas. Vienā metienā ir 1-6 kucēni. Jaundzimušo svars ir mazs, tikai 5-10 g. Viņi piedzimst akli un bezpalīdzīgi.

Viņi ātri attīstās un aug, paliek urbumā apmēram 1,5 mēnešus. Vasarā pēcnācēji aug mātes tuvumā, un rudenī viņi šķiras, jūtoties patstāvīgi. Tēviņi nepiedalās pēcnācēju audzināšanā. Mazuļus audzina tikai sievietes, tās baro ar pienu, pēc tam māca ēst gaļu, vajadzības gadījumā aizsargā pēcnācējus.

Medības un ienaidnieki

Amerikāņu seskam dienā ir nepieciešams vismaz 50-70 g gaļas, taču, kā zinātnieki ir noskaidrojuši, viņi neglabā iepriekš nozvejotos upurus, tāpēc viņiem ir jāmedī katru dienu.

Katrs cilvēks aizsargā savu teritoriju no radiniekiem, kuri kļūst par konkurentiem cīņā par pārtiku. Prēriju suņu medīšanas metode ir upura ieslodzīšana pie ieejas urbumā. Ja dzīvniekam neizdevās uzreiz noķert, plēsēji kādu laiku to vajā. Bet tas ne vienmēr ir iespējams, jo goferi ir lielāki par seskiem un pārvietojas ļoti ātri.

Viņi bieži medī naktī, dienā guļ un atpūšas, dienasgaismas laikā nerādot sevi ārā no dobumiem. Tāpēc viņi slēpjas no ienaidniekiem, kuri paši savukārt var viņus medīt.

Seski ir zinātkāri, modri un kustīgi, tiem ir lieliska redze, smarža un dzirde. Viņi izmanto smaržu, lai identificētu teritoriju un saglabātu dominanci pār to. Lai nobiedētu nelūgtu viesi, viņi trokšņo un svilpo.

Seska ienaidnieki ir lielāki plēsēji, kas to var nogalināt un apēst. Tie ir vilki un lapsas, ērgļi un zelta ērgļi, ērgļu pūces un pūces, savvaļas lieli kaķi un čūskas. Neskatoties uz to, ka seski ir kustīgi un agresīvi, viņi ne vienmēr var izvairīties no ienaidnieku zobiem.

Saglabāšana un aizsardzība

Amerikāņu melnkājaino sesku populācija šodien ir maza. Tas ir saistīts ar kaitējumu, ko cilvēks ar savu darbību nodara dzīvniekiem, un par prēriju suņu - sugas galvenā ēdiena - apkarošanas sekām (goferu iznīcināšana noved pie sesku skaita samazināšanās).

Neskatoties uz to, ka seski kontrolē prēriju suņu populāciju, kas zemē raka bedrītes un var pārnēsāt nopietnas infekcijas, lauksaimnieki plēsējus uzskata par kaitēkļiem. Viņi to izskaidro ar to, ka liellopus iesit sesku bedrēs un ievaino.

Amerikāņu sesks ir viena no retākajām sugām Ziemeļamerikā. 80. gados dzīvnieki gandrīz izmira, un tika nolemts tos mākslīgi pavairot. Nebrīvē iegūtie dzīvnieki tika atbrīvoti un sāka vairoties. Tagad viņu skaits pārsniedz 1000 cilvēku, un iedzīvotāju skaits turpina pieaugt. Bet tas pats, suga šobrīd ir Sarkanajā grāmatā kā tāda, kas atrodas uz izmiršanas robežas. Medīt viņu ir aizliegts, jo viņš ir aizsargāts. Ir aizliegts iznīcināt prēriju suņu dobumus, ja netālu atrodas melnkājaino sesku ģimene.

Amerikāņu sesks ir reta suga, kas noteiktos apgabalos sastopama tikai Ziemeļamerikā. Norāda uz drošību tā nelielā skaita dēļ. Tas ir nonācis grūtībās cilvēku darbību un atkarības dēļ no prēriju suņiem kā pārtikas avota.


Skatīties video: Jackie Wang The Poetry Center (Jūnijs 2022).


Komentāri:

  1. Rygeland

    I - tas pats viedoklis.

  2. Izz Al Din

    Es atvainojos, bet es domāju, ka jūs kļūdāties. Es piedāvāju to apspriest.

  3. Hasad

    Many thanks to you for support. Man vajadzētu.

  4. Taweel

    nenoliedzami iespaidīgi!

  5. Clyffton

    Tā ir ievērojama, diezgan noderīga frāze



Uzrakstiet ziņojumu